Färdigställande av 2-metersloop

Då var det dags för den andra (mindre loopen). Den sätts fast på samma sätt som den stora loopen. Här upptäckte jag att det blev för mycket kabel över, några centimeter. Tydligen har jag dragit loopen för tajt – detta var svårare än jag trodde. Vi får se om det går att korrigera lite när jag ska löda/montera fast med koaxkabeln.

En annan sak jag märkt vid konstruktionen är att jag inte fick hålen borrade i linje så vissa av distanspinnarna är inte vågräta. Här måste man vara mer noggrann än jag varit.

Efter att loopen är monterad har jag fixerat distanspinnarna med hjälp av bygglim (PL 400). Nu återstår att koppla ihop looparna med koaxkabeln men det kommer jag göra efter att 70cm-antennen är klar. Nästa steg blir alltså att påbörja 70cm-antennen.

Så här blev 2-metersantennen:

QFH-antenn_2m_loop_klar