Categories
SDR and software Telemetry

Soundmodem software Packet-Radio TNC

soundmodem_1k2_bpsk

Soundmodem av UZ7HO är en mjukvarubaserad “packet radio TNC”. Numera är programmet nästan komplett för mottagning av telemetri från amatörradiosatelliter. Programmet finns i flera varianter beroende på vilken typ av modulation man ska ta emot och utvecklas kontinuerligt.

Det går även att “koppla” till programmet AGW Online Kiss och Telemetry Forwarder av DK3WN för att avkoda KISS-packet. Denna avkodning används i sin tur för att läsa in telemetridata i DK3WNs program för att synliggöra telemetri.

AGWOnlineKiss_1k2_bpsk

Soundmodem laddas ner från UZ7HO hemsida.
DK3WNs utmärkta program laddas ner här.

By SM0TGU

Webmaster and member of the AMSAT-SM steering group.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *