Categories
Oscar-100

Oscar-100 Första försöket

Tyckte det var en fin dag för lite initiala tester mot vår nya supertransponder. Jag har sedan tidigare monterat en 180cm parabol samt byggt ett fäste för min gamla AO-40 patch som vid den tiden satt på RX sidan. Idag har jag börjat med det lilla kretskortet från DX patrol som enligt data skall ge 100mW, men enligt säkra mätningar levererar 50mW. Den här första versionen som jag köpte, driver väldigt mycket på CW, men det känns som att det skulle kunna fungera på SSB. Jag har bara grovmonterat allt och skall finjustera en annan dag.

Så här ser det ut.

Om nit tittar på bilden nedan så kan ni vid den gula markeringen på vattenfallet se mina svaga CW signaler. Tillräckligt för att dra till sig uppmärksamhet och en van CW operatör tar lätt mot en sådan här svag signal. Jag som är van vid EME CW signaler tycker till och med att det är starkt.. HI!

Man ser på frekvensvisningen i mottagaren var mina svaga signaler hörs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *