Categories
Antennas

Rotorarbete

Jag hade turen att få tag i ett par begagnade rotorer som jag tittat igenom.  Tänkte att det kanske kan vara av värde för någon med lite dokumentation.

Länk D controller

Jag hade tidigare hittat en modern box som heter controller D. Den har möjlighet till mjukstart i programvaran och även möjlighet till datorstyrning.  Det är en väldigt fin Box som man egentligen kan koppla in till vad som helst, bara man kan montera rätt potentiometer för riktningsindikering.

En trevlig detalj med den här boxen är att man kan köra en bra bit över ändstoppet  (70 grader)  vilket känns bra vid nordliga satellitpassager och trafik mot norrsken.

Något som jag även vill ge ett tips om är att borra upp dräneringshålet något lite, samt montera rotorn med lite distans mot botten på rotorkorgen. Allt för många har fått in vatten i sina rotorer tack vare vårt speciella klimat. Ett potentiometer byte kan ju skapa en del arbete då man måste lyfta bort antennerna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *