Categories
Antennas Oscar-100

Es’hail-2 Parabol

Jag har jobbat lite senaste veckan med att bygga ett varmgalvat fäste för min 180cm parabol. Parabolen skall bland annat användas för att ta in signalerna från vår kommande geostationära satellit phase 4A.

180cm

Känns rätt smidigt att montera parabolen lågt på befintlig mast.  Precis bakom parabolen är jag på gång att bygga en elektronikbod för diverse radiotekniska experiment. Som ni ser på bilden kommer det upp kulvert vid mastfoten där jag har både styrkablar och koax.  Så här långt så känns det som att jag kommer att montera en yagi eller helix för 2,4 GHz upplänken precis ovanför parabolen.

Som lite extra information så kan jag nämna att stålmasten som är 10 meter även håller på att kompletteras med en liten släde där jag skall ha 2M/70cm/23cm för tropo/Satellit.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *