AO-7 nu även i Mode-A

Info frn SM0AIG:

Vid passagen 2015z ikvll var mode A aktivt med beacon p 29502 kHz. Svrlst telemetri pga QRN. Inga stationer igng trots att passbandet fungerade med fotavtryck som mot slutet tckte bde Kanada och USA:s stkust. Kunde hra min egen CW p nedlnken trots endast 10W till gp p 145.940 vilket landade p ca 29.490 med ngot svajig tonhjd.

Annars dliga passager utom 1428z med AO-7 i hgform p mode B. Kraftig beacon och starka signaler p passbandet. Kanonbra retur p CW men bara folk igng p SSB. QSO med DD9ZO.

Det finns en utmrkt telemetridekoder fr AO-7 i form av ett Excel-ark. Man fr in de tv sista siffrorna i varje grupp i kolumnen TLM count och fr direkt det analoga vrdet p olika parametrar. Som referens r inlagd telemetrin frn den allra frsta sndningen som upptcktes av G3IOR. Eftersom denna BB inte accepterar bilagor, kan jag bara snda den direkt till den som r intresserad. Liksom telemetri frn 1428-passagen.

Ingemar / SM0AIG

Lnk till Excel-arket:
http://www.amsat.org/amsat/ftp/software/spreadsheet/AO7tlmSS.zip

Klla: SM0AIG via mailinglistan